Rock | Stoner | Alternative

Donderende diesels, op volle kracht vooruit, dwars door een hevige storm op open zee. Vernoemd naar een gezonken zeilboot is de naam van de band Cirrus Minor (letterlijk vertaald kleine wolk) vrijwel het tegenovergestelde van de muziek die de drie uit Groningen en Arnhem afkomstige mannen maken. Verwacht stevige riffs, stomende ritmes en een stevige dosis fuzz!

Cirrus Minor liet begin 2018 voor het eerst van zich horen met hun “giftige eerste single” Poison die via Never Mind the Hype uitkwam. Daarop volgt vrij snel hun eerste ‘self-titled’ EP vergezeld door een tweede single Eyes on the Prize, via Pinguin Radio. De band verzorgt een show die “staat als een huis” met “goed samenspel” en laat met de “diversiteit in nummers” horen waar zij hun inspiratie vandaan halen. De mannen zijn niet vies van uptempo stoner/ rock ‘n roll (o.a. Kyuss en Spidergawd) en combineren dit graag met de meer pop georiënteerde kant van de rock (o.a. Queens of the Stone Age en Foo Fighters).

Sinds de release van hun eerste EP won het trio de POPgroningen Talent Award, stonden in het voorprogramma van Karma to Burn en speelden zij op verschillende festivals als Bevrijdingsfestival Groningen, Kadepop, Festival Hongerige Wolf en Hipfest.

Cirrus Minor is: Kevin Bos - gitaar/zang Bram Vink - basgitaar/zang Lars Spijkervet - drums/zang