Uganda

Stichting EducAIDed

Slaapzalen Karusandara primary school

AIDition is een actie voor EducAIDed, een stichting uit Groningen die zich inzet voor het structureel verbeteren van de toegang tot kwalitatief goed onderwijs in ontwikkelingslanden.

Door de bouw van twee extra slaapzalen en bekostiging van bedden, matrassen en muskietennetten kunnen ongeveer 130 schoolgaande, kwetsbare meisjes overnachten nabij de school.

De meisjes zijn slachtoffer van huiselijk geweld, getroffen door kinderarbeid, hebben één ouder, zijn wees of moeten dagelijks meer dan 5 km lopen om de school te bereiken. Zij zijn het meest kwetsbaar op weg van en naar school. Terwijl ze onderweg zijn, misschien wel uren per enkele reis, kunnen ze het slachtoffer worden van seksueel of fysiek geweld.

De bouw van een slaapzaal is zo een effectieve manier om tienerzwangerschappen, vroege huwelijken en daarmee schooluitval tegen te gaan.

Bekijk meer over de projecten op de website van EducAIDed.

Wil jij ook een steentje bijdragen? Dat kan natuurlijk, als donateur of vrijwilliger of misschien in een andere vorm. Mail voor meer info naar info@educaided.org.

Wil je gelijk donateur worden? Klik dan op ons logo!