Uganda

Stichting EducAIDed

AIDition is een actie voor EducAIDed, een stichting uit Groningen die zich inzet voor het structureel verbeteren van de toegang tot kwalitatief goed onderwijs in ontwikkelingslanden. De projecten die EducAIDed ondersteunt richten zich op het trainen van docenten, de bouw van lokalen en sanitaire voorzieningen. Kinderen zijn de volwassenen van morgen. Om hen een betere toekomst te kunnen bieden, verbeteren zij de toegang tot kwalitatief onderwijs. Alle projecten die zij steunen zijn lokaal in de ontwikkelingslanden geïnitieerd. De organisatie bestaat uitsluitend uit vrijwilligers. Er worden regelmatig inzamelacties georganiseerd. AIDition is daar één van.

Uitbreiding klaslokalen Serere, Uganda

In de afgelopen jaren is EducAIDed met enige regelmaat actief geweest in Uganda en ook dit jaar zal dat zo zijn. Ze gaan in zee met 2 organisaties waar we eerder met succes mee samen hebben gewerkt. Deze beide projecten maken onderdeel uit van een groter plan wat we aan het ontwikkelen zijn.

FEI-IDO is 1 van 2 organisaties waar we voor de 2e keer mee in zee gaan. In 2017 heeft FEI-IDO 2 klaslokalen gebouwd in Agurur in de regio Serere. Bij de bouw van dit nieuwe project gaan ze een klaslokaal aanbouwen en ook een ruimte toevoegen waar ook extra werkzaamheden gedaan kunnen worden. Uiteraard zal het project ook voorzien in stoelen en tafels, zodat de kinderen goed hun werk kunnen doen. Met deze uitbreiding kunnen rond de 200 kinderen plaats krijgen in de school. Voor dit project is in totaal €12.500,- nodig.

Het district Serere ligt in het arme oosten van Uganda. Meer dan de helft van de populatie in deze regio leeft beneden de armoedegrens. 90% van de mensen leeft hier van de landbouw. Juist in deze regio is het klimaat door klimaatverandering zo aan het veranderen dat veel oogsten mislukken door enorme droogte of juist enorme regenval. Om aan die armoede te ontvluchten moeten kinderen naar school kunnen. In deze regio is echter een groot tekort aan scholen/ capaciteit op scholen. De Ugandese overheid heeft te weinig budget/ prioriteit om het onderwijs op een fatsoenlijk niveau te krijgen. Scholen in dit gebied zijn dus afhankelijk van ouders en liefdadigheid. Met de inzet van Educaided is het doel dat het einde van de hulpperiode de scholen goed onderwijs kunnen bieden en hierin zelfvoorzienend kunnen zijn.

In 2017 zijn bestuursleden van EducAIDed, Jonas en Pieter, bij dit project langs geweest. In dit filmpje krijg je een indruk van de gastvrijheid die zij hebben ervaren toen zij namens EducAIDed de school mochten openen.

Bekijk meer over de projecten op de website van EducAIDed.

Wil jij ook een steentje bijdragen? Dat kan natuurlijk, als donateur of vrijwilliger of misschien in een andere vorm. Mail voor meer info naar info@educaided.org.

Wil je gelijk donateur worden? Klik dan op ons logo!