BannerAIDition4KidsWebsite@4x-100

Nieuw dit jaar is een spetterend programma voor kinderen en jongeren in de middag, vanaf 13.30 tot 18.00. Genietend van een drankje op het terras terwijl je kroost zich vermaakt met verschillende workshops en doorlopende activiteiten. Tip: regel alvast de oppas voor de avond, wij voorspellen, je wil niet meer naar huis.

Onderstaande is al vastgelegd maar er komt nog meer bij!

Rowan

Skate-boarden

De skateboard club is een skateboardles initiatief voor kinderen opgezet door Rowan Bartelink. Skateboarden is een perfecte sport om een volhardende mentaliteit te creëren. Het gaat vooral om uitproberen, uitdagingen aangaan, grenzen verleggen creatief zijn met de omgeving en (samen) lekker buiten te zijn en te bewegen.

Albert

Theaterworkshop

Een geïmproviseerde theater voorstelling voor en met kinderen / jongeren

En jij mag meebeslissen wat er op het podium gaat gebeuren!

We nemen je mee in een bijzondere fantasiewereld. Prinses worden, koekjes pikken uit het bureau van de schooldirecteur, met een raket naar een onbekende planeet, snoepje in het deeg van nog te bakken brood stoppen. Het podium is een magische plek waar dit en nog veel meer kan gebeuren!
Nieuwsgierig? Kom 21 mei naar AIDition en je kan het beleven.

Diana Gjaltema

Kinderyoga

Diana Gjaltema is Kinderyogadocent en heeft bij Helen Purperhart de opleiding gevolgt. Zij geeft niet alleen kinderyoga vanuit haar eigen yogapraktijk ‘De Kleine Yogi’, maar ook aandachtsoefeningen in de klas. En, bij AIDition aanwezig om een moment van rust te creëren!

Sylvia Dragstra

Gedichten maken

Sylvia Dragtstra is dichter en schrijver en opent een tijdelijke poëziewinkel op AIDition. In de poëziewinkel kunnen kinderen met hun fantasie letters en ideeën met haar ruilen en maken ze daarmee samen een gedicht. Dat gedicht schrijven we op. Aan de knutseltafel maken ze er een mooi kunstwerkje van om mee naar huis te nemen, op te hangen of op te sturen.

laura

Graffiti

Laura Schipper is student kunst, cultuur en media aan de RUG. Samen met Laura gaan we een mooi Grafitti-kunstwerk creëren, wat wellicht s avonds nog een mooie rol krijgt.

WhatsApp Image 2022-05-09 at 7.36.27 PM

DJ-workshop

Een inspirerende, leerzame en vooral leuke dj-ervaring, dát is deze workshop. Een ervaren DJ neemt je mee, laat zien en legt je uit hoe dj-apparatuur werkt, en leert je tracks te mixen.

Foto: Louis Hansel
eenhoorn stoepkrijt

Stoepkrijten en schminken

Voor de kleinsten onder ons is er o.a. stoepkrijt. Lekker creatief uitleven en samen een kunstwerk, of iets heel anders maken. Alles mag, niks hoeft. Daarnaast kan je geschminkt worden.

David vlietstra

Voorlezen

David Vlietstra brengt regelmatig een bezoek aan een school of een bibliotheek. Dan vertelt hij de kinderen over hoe boeken gemaakt worden, wie er allemaal voor nodig zijn en hoe je eigenlijk een spannend of grappig verhaal verzint. Wij zorgen voor een knus hoekje, laat je (kinderen) meevoeren door de verhalen van David.

Jonathan

Kickboksen

Jonathan van de Bunt (van der Helm sport) geeft op AIDition een workshop kickboksen voor kinderen! In alle lessen staat plezier daarom voorop. Er worden veel spelvormen aangeboden om vaardigheden uit de vechtsport onder de knie te krijgen. Hij maakt hierin gebruik van de inbreng en fantasie van de kinderen.

sksg

Smoothies en glitters!

SKSG, dé kinderopvangorganisatie van Groningen en omstreken komt het festivalterrein nog leuker maken met hun camper. Vanuit en rond de camper kan je zelf je smoothie bij elkaar fietsen of een glittertattoo maken.

Presentatie

Onze presentatoren!

Deze dames, Andrea Hooymans en Suzan de Valk, zal je de gehele middag tegenkomen zo her en der op het terrein. Ze bezorgen je een extra leuke middag, stellen misschien wat vragen en zorgen voor een mooie verbinding met het doel waar we voor gaan: twee slaapzalen voor Karusandara Primary School in Oeganda.