Afbeelding voor 4kids

Nieuw dit jaar is een spetterend programma voor kinderen en jongeren in de middag. Genietend van een drankje op het terras terwijl je kroost zich vermaakt met verschillende workshops en doorlopende activiteiten. Tip: regel alvast de oppas voor de avond, wij voorspellen, je wil niet meer naar huis.

Gedichten maken

Sylvia Dragtstra is dichter en schrijver. Ze zegt ja tegen ieder leuk project dat langskomt, zo ook tegen AIDition! Sylvia haar eigen gedichten worden bevolkt door drones, pinguïns, wolven en bakstenen. Ze zijn beeldend en abstract tegelijk. Zo probeert ze antwoord te geven op niet te beantwoorden vragen. En nu krijgen kinderen en jongeren de gelegenheid een workshop te volgen bij Sylvia.

 

 

Skate-boarden

De skateboard club is een skateboardles initiatief voor kinderen opgezet door Rowan Bartelink. Skateboarden is een perfecte sport om een volhardende mentaliteit te creëren. Het gaat vooral om uitproberen, uitdagingen aangaan, grenzen verleggen creatief zijn met de omgeving en (samen) lekker buiten te zijn en te bewegen.

 

Kinderyoga

Diana Gjaltema is Kinderyogadocent en heeft bij Helen Purperhart de opleiding gevolgt. Zij geeft niet alleen kinderyoga vanuit haar eigen yogapraktijk ‘De Kleine Yogi’, maar ook aandachtsoefeningen in de klas. En, bij AIDition aanwezig om een moment van rust te creëren!

 

 

Voorlezen

David Vlietstra brengt regelmatig een bezoek aan een school of een bibliotheek. Dan vertelt hij de kinderen over hoe boeken gemaakt worden, wie er allemaal voor nodig zijn en hoe je eigenlijk een spannend of grappig verhaal verzint. Wij zorgen voor een knus hoekje, laat je (kinderen) meevoeren door de verhalen van David.

 

Grafitti

Laura Schipper is student kunst, cultuur en media aan de RUG. Samen met Laura gaan we een mooi Grafitti-kunstwerk creëren, wat wellicht s avonds nog een mooie rol krijgt.